CitroFriends

Forum for followers of Citroen automobiles, old and new


You are not connected. Please login or register

Informatie over CT

Go down  Message [Page 1 of 1]

1Informatie over CT Empty Informatie over CT on Sat Sep 10, 2011 9:33 pm

CX-pack

CX-pack
Engineer
Engineer
Hallo, ik was via google aan het zoeken naar informatie over de CT en kwam zodoende hier terecht, maar kan hier niet echt iets vinden.

Ik ben al jaren heimelijk citroëngek en wil nu eindelijk een CX gaan kopen. Misschien dat ik er één uit Frankrijk wil importeren, maar weet niet precies hoe dat in z'n werk gaat. Nu heb ik gehoord dat je moet zorgen dat je de geldige CT mee krijgt omdat je anders problemen krijgt bij de RDW. Hoe zit dat? Kan je een geïmporteerde auto zonder CT op Nederlands kenteken krijgen?

2Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Sat Sep 10, 2011 9:39 pm

wtr

wtr
Engineer
Engineer
Ja, dat kan. Alleen moet je hem dan op een autoambulance gaan halen. Een auto met CT kun je verzekeren op chassisnummer en je kunt bij de belastingdienst aangeven dat je als Nederlander (mits je uit NL komt natuurlijk) in een voertuig met buitenlandse plaat rijdt. In dat geval kun je dus rijdend van Fr naar NL.

3Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Sat Sep 10, 2011 9:42 pm

CX-pack

CX-pack
Engineer
Engineer
O, maar ik heb weleens gehoord dat als de CT ontbreekt, je de auto niet kan keuren ofzo. Hoe kom je aan die CT?

4Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Sat Sep 10, 2011 10:15 pm

wendela

wendela
Engineer
Engineer
De RDW wil alleen een kentekenbewijs zien. Als de auto geen geldige keuring heeft kan deze op een ambulance naar Nederland en daar naar de RDW. Die APK komt dan later wel. Maar dan volgens de regels van de verkeerswet, dus zonder keuring niet rijden met die auto, maar op een aanhanger.

5Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Tue Sep 20, 2011 7:40 pm

Rik

Rik
Mechanic
Mechanic
Waarschijnlijk bedoel je de CG. Dat is weer iets anders dan CT.
De CT is een soort APK in Frankrijk en staat voor Controle Technique, de CG daarentegen staat voor Carte Grise en dat is dus eigenlijk het tenaamstellingsbewijs en dat gebruik om te laten zien dat je de eigenaar van de auto bent. Als je de CG niet hebt dan wil het RDW graag gaan zeuren en mogelijk krijg je dan dus ook geen nederlands kenteken. Hopelijk maakt dat het wat duidelijker voor je.

Groet, Rik.

6Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Tue Sep 20, 2011 7:47 pm

CX-pack

CX-pack
Engineer
Engineer
Hallo Rik, bedankt voor je reactie. Dat was het inderdaad, ik had dat inmiddels uitgevogeld. Hoe één letter verschil voor zoveel verwarring kan zorgen. Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

Ik heb nu mijn oog laten vallen op een CX in Nederland, waar ik eerst maar eens naar ga kijken. Misschien hoef ik die hele toer naar Frankrijk niet eens te ondernemen.

7Informatie over CT Empty Re: Informatie over CT on Tue Sep 20, 2011 7:53 pm

Rik

Rik
Mechanic
Mechanic
Ik heb allebei mijn CX'en ook gewoon in Nederland gekocht. Er zijn hier genoeg goeie exemplaren te vinden, en als je een beetje zoekt is er ook nog wel het een en ander te vinden voor een nette prijs. Succes in ieder geval met de zoektocht naar een leuke. Het zijn in ieder geval echt heerlijke auto's! Wink

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum